Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Niciun medic sătmărean pe ”Harta binelui din spitale”, adică a celor care nu iau șpagă
Florin Răchitan  - Luni, 9 Ianuarie 2023

În urma unei experiențe personale pozitive pe care a avut-o la sfârșitul anului trecut, binecunoscutul reporter Alex Nedea de la Recorder, la auzul numelui căruia încep să tremure primarii sau directorii de instituții vizitați de acesta, a lansat un apel către cititorii și urmăritorii lui de pe rețelele de socializare să-i trimită nume de spitale în care au fost tratați corect ca pacienți.

Pe baza răspunsurilor primite a întocmit așa-numita ”Harta binelui din spitale”, pe care apar instituțiile medicale lăudate de cei care au fost nevoiți în ultima vreme să apeleze la serviciile acestora.

Dezvoltând ideea, Alex Nedea le-a cerut cititorilor să-i trimită și numele medicilor de care au fost mulțumiți, criteriul principal fiind refuzul oricărei forme de șpagă din partea acestora. În baza evaluărilor a rezultat o listă cu 300 medici din toată țara, cititorii descriind și cazurile concrete în care au avut nevoie de îngrijiri medicale fără ca aceștia să pretindă ceva în schimb.

După cum se vede și în imaginea de mai sus, Satu Mare nu a apărut pe hartă nici în prima fază și cu atât mai puțin pe lista pe care au fost nominalizați medici de la spitalele din toate județele învecinate.

E adevărat, reporterul a precizat că lista este subiectivă, bazată exclusiv pe recomandările cititorilor și, deci, incompletă, dar imaginea nu este prea departe de impresia pe care și-au format-o sătmărenii despre serviciile spitalelor din județ.

În presa locală au apărut numeroase sesizări în ultima vreme, mai ales despre problemele de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare, motiv pentru care subprefectul Romeo Pop a și anunțat azi că va media o întâlnire de urgență cu factorii de decizie pentru a găsi soluții de rezolvare a acestor probleme.

Nu e o întâmplare faptul că Satu Mare nu se regăsește pe ”Harta binelui din spitale”!

8606 vizite
Distribuie pe
Radu Biga
Nu imi dau seama de ce nu se face referire la medici DEOSEBIȚI din Satu Mare. Am avut ocazia sa constat ca la sectia urologie sunt doi medici care nu accepta “atentii” din partea pacientilor.Este vorba de dr. Feciche Bogdan care din pacate s-a mutat la Oradea si dr. Rusu Cristian(enumerarea este in alfabetica, personal avand un respect deosebit pentru amandoi)de asemenea pot sa amintesc, cu acelasi respect pot aminti pe dr.Loredana Vinkler sau dr. Melinda Kurtinecz.
2023-01-11 15:15:36
Danealaura
Și eu am fost internata cu copilul pentru o interventie chirurgicala si am avut parte de o surpriza de la anestezist doctor asistente si infirmiere de nota 10 nu au vrut sa ia bani nici unul si am primit servicii de calitate chiar am fost uimita le multumesc din suflet tuturor celor care au avut grija de copilul meu
2023-01-11 08:23:55
Bordas Romina
Eu am fost internata la Spitalul Judetean Satu Mare exact o luna de zile in care am fost si pe sectia ginecologie, chirurgie , terapie intensiva,2 interventi chirurgicale cu 2 anestezi generale. Si pot sa spun ca toata lumea sa comportat foarte frumos si exemplar nu am dat bani la nimeni toata lumea a fost draguta iar de domnul doctor care mi-a salvat viata am doar cuvinte de lauda. SI da Spitalul Judetean Satu Mare are doctori foarte buni dar oameni nu stim sa ii apreciem.
2023-01-10 09:32:05
DANUT
imposibil asa ceva !!! ma face-ti sa rad!!
2023-01-09 19:16:43